από | Μάι 31, 2021

Μέσα σε δύο μήνες εκδίδονται οι κύριες συντάξεις του Δημοσίου

Reading Progress:

Με αυτόματη διαδικασία εκδίδεται το 65% των κύριων συντάξεων του Δημοσίου, με αποτέλεσμα, έπειτα από πολύ μεγάλη καθυστέρηση, πλέον, ο χρόνος έκδοσης να έχει περιοριστεί στους περίπου 2 μήνες. Μάλιστα, όπως επισημάνθηκε χθες, σε ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και του ΕΦΚΑ, η διαδικασία συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων φιλοδοξεί να γίνει ακόμη ταχύτερη, χάρη στο νέο ηλεκτρονικό Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (e-ΔΑΥΚ). Το νέο e-ΔΑΥΚ παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και του e-ΕΦΚΑ, παρουσία 150 στελεχών φορέων Δημόσιας Διοίκησης, στην οποία έδωσαν το «παρών» η υπηρεσιακή υπουργός Εργασίας Πατρίνα Παπαρρηγοπούλου, ο υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Σωκράτης Κάτσικας, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος και ο υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης.

Εκδίδονται 1.200 συντάξεις την ημέρα

Οπως τονίστηκε κατά την εκδήλωση, το e-ΔΑΥΚ εισάγει ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια στην πληροφόρηση που ενσωματώνει και κυρίως σε πληροφορίες αναφορικά με τον χρόνο ασφάλισης του δημοσίου υπαλλήλου και ενισχύει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της αυτοματοποίησης στη διαδικασία απονομής των συντάξεων του δημοσίου τομέα, με την προσθήκη νέων πεδίων που αφορούν –μεταξύ άλλων– τη χρήση διαδοχικής ασφάλισης, τον χρόνο υπηρεσίας δημοσίου υπαλλήλου στο εξωτερικό κ.ά.

Πρακτικά, το νέο e-ΔΑΥΚ ανοίγει τον δρόμο για γρήγορη βεβαίωση του χρόνου ασφάλισης και κατ’ επέκταση για την ακόμα ταχύτερη έκδοση των κύριων συντάξεων στο Δημόσιο.

Χαιρετίζοντας την ημερίδα, η κ. Παπαρρηγοπούλου ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τονίζοντας τη μεγάλη έμφαση που δίνεται στη χρήση των νέων ψηφιακών εργαλείων αλλά και στην εκπαίδευση των εργαζομένων σε αυτά.

Ο κ. Κάτσικας από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επέκταση της χρήσης ψηφιακών εφαρμογών. «Με εφαρμογές όπως το e-ΔΑΥΚ που αναπτύσσονται από δημόσιους φορείς που συμπράττουν μεταξύ τους, τα οφέλη που προκύπτουν δεν αντανακλούν μόνο στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Αντανακλούν στους ίδιους τους φορείς, μένουν ως επένδυση διά της μεταφοράς τεχνογνωσίας», σημείωσε.

Τέλος, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης επεσήμανε ότι τα περισσότερα στοιχεία για την υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων θα τυποποιηθούν και θα είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή, ξεκαθάρισε ότι το σύνολο των δεδομένων και κατά συνέπεια της πληροφορίας θα είναι σωστά και αξιόπιστα, ενώ ο γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος επεσήμανε ότι με τις νέες εφαρμογές τουλάχιστον το 65% των κύριων συντάξεων του Δημοσίου εκδίδεται αυτόματα, με αποτέλεσμα ο χρόνος απονομής να έχει περιοριστεί σε περίπου 2 μήνες.

Πηγή: kathimerini

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μετάβαση στο περιεχόμενο